WAT IS ONZE MISSIE?

Deze vrijwilligersorganisatie heeft als doel het samenleven met de wolf te bevorderen door diens draagvlak in Vlaanderen en Wallonië te vergroten.

© Jonathan Caramanus / Green Renaissance / WWF-UK

EEN WERELD WAARIN WOLF, MENS EN VEE SAMENLEVEN

De wolf is terug in België en dit vraagt extra waakzaamheid van (klein)veehouders. Niet omdat de wolf een gespecialiseerde jager is van gedomesticeerd vee, maar wel omdat hij dit kan worden als vee een makkelijker prooi blijkt te zijn dan wild. Door de jarenlange afwezigheid van wolven (en andere roofdieren), is de huisvesting van vee in ons land van “hoe houd ik roofdieren buiten” geëvolueerd naar “hoe houd ik mijn dieren binnen”. De terugkomst van de wolf brengt dus terug wat aanpassingen met zich mee.

 

Om deze overgang naar wolf-bestendige rasters te ondersteunen, subsidieert de Vlaamse overheid particulieren en professionelen in het risicogebied 90% van de kosten, nodig om schapen, geiten, alpaca’s en lama’s te beschermen tegen de wolf. Om de drempel voor veehouders verder te verlagen, biedt het Wolf Fencing Team Belgium gratis advies en/of hulp aan binnen deze overgang. Een gepaste omheining vermindert de kans op schade en vergroot bovendien het draagvlak van de wolf in België.

 

Samenleven met de wolf is mogelijk, en de middelen zijn voorhanden! Aarzel niet en contacteer ons vandaag nog voor meer informatie!

Meer informatie omtrent de subsidieregeling vind je hier voor:

Download hier de brochure van het Agentschap voor Natuur en Bos en lees meer over samenleven met de wolf. 

stuk folder anb.png
folder anb.png

samenleven met de wolf

hoe bescherm je vee tegen de wolf?