top of page
69714442_10157521689068524_2443657647770042368_o.jpg

VOOR
VRIJWILLIGERS

Wil jij actief bijdragen aan het mogelijk maken van het samenleven met de wolf? Ben je bereid om wat bij te leren en zie je het zitten om de handen uit de mouwen te steken? Schrijf je dan in als vrijwilliger voor het Wolf Fencing Team Belgium!

WORD
VRIJWILLIGER
.

Waarom vrijwilliger worden?

Het wolfwerend maken van omheiningen blijkt effectief te zijn om vee te beschermen tegen de wolf. Maar daar kruipt werk, tijd en ook wel enige gespecialiseerde kennis in om dat uit te voeren. Zaken die veehouders vaak niet hebben. In wisselende teams van vrijwilligers, geleid door een professionele kracht van het Wolf Fencing Team Belgium, helpen we veehouders om hun omheining wolfwerend te maken.

Zo beperken we schadegevallen van wolf aan vee en dragen we actief bij aan een vreedzame samenleving tussen wolf, mens en vee.

Hoe word ik vrijwilliger?

Ben je bereid om wat bij te leren en 

zie je het zitten om de handen uit de mouwen te steken?

Schrijf je dan in als vrijwilliger voor het Wolf Fencing Team Belgium!

Je hebt geen voorkennis nodig. Wij zorgen ervoor dat je snel de kneepjes van het vak leert!

Afhankelijk van het aantal nieuwe vrijwilligers, word je ter plaatse opgeleid of wordt er een theoretisch webinar en praktijkdag georganiseerd.

Wolf Fencing Team Belgium vrijwilligers zijn mensen met uiteenlopende achtergronden, die de wil en het enthousiasme voelen om belangeloos het conflictarm samenleven tussen mens, vee en wolf mogelijk te maken.

Wat kun je verwachten wanneer je je inschrijft als vrijwilliger?

  • Je ontvangt de nieuwsbrief voor vrijwilligers, met praktische weetjes, uitnodigingen voor opleidingen en (teambuilding) events, ...

  • Je ontvangt oproepen per e-mail om mee te gaan op aanpassingswerken

  • Vervoersonkosten naar terreinwerk worden vergoed

  • Tijdens terreinwerk wordt eten en drinken voorzien (hoef je niet mee te brengen)

  • Er zijn teambuilding events

  • Je krijgt toegang tot onze facebookgroep

  • Je ontvangt WFTB kledij

  • Je tekent de privacybeschermingsverklaring

Bedankjes zijn altijd fijn en welkom, maar eigenlijk helemaal niet nodig want het plezier om met het WFTB te mogen werken is volledig het mijne ...” (Sonja Mees, vrijwilliger)

Je inschrijven als vrijwilliger.

Wil jij actief bijdragen aan een conflictarme samenleving tussen mens, wolf en vee? Ben je bereid om wat bij te leren en zie je het zitten de handen uit de mouwen te steken? Schrijf je dan hieronder in voor de vrijwilligersgroep van het Wolf Fencing Team Belgium actief in Vlaanderen. Wij nemen spoedig contact met je op!

Wil je je alvast wat inwerken? Neem dan eens een kijkje bij de technische informatie over het wolfwerend maken van omheiningen.

bottom of page